Dr. Petró Mátyás


 

"Ha egy nap megújhodok, akkor napról napra újhodjak meg, és újra, meg újra újhodjak meg!"

Konfuciusz

Eleinte azért döntöttem úgy, hogy orvos leszek, mert kifejezetten pszichiáter akartam lenni, segíteni azokon az embereken, akiken a legnehezebb, enyhíteni akartam a lélek fájdalmát. Most minden képességemet arra használom fel, hogy az emberek, akikkel kapcsolatba kerülök, megőrizzék a belső harmóniájukat.
Mind a hagyományos keleti, mind a „nyugati” orvoslás elismeri a test és lélek egységét, viszont az előbbinek ez mindig is integráns része volt. 2010-2011 között Kínában hat hónapos tanulmányaim során megismerkedtem a Hagyományos Kínai Orvoslással, ezen belül részletesebben az akupunktúrával és a kínai klinikai masszázzsal. Amióta hazajöttem Magyarországra, igyekszem ezeket az ismereteket elérhetővé tenni egyre több ember számára. 2014. óta rendelkezem fülakupunktúrás addiktológusi, 2015. óta pedig akupresszőr képesítéssel.

A másik oldalról a mentoromnak tekintem Dr. Kenford Nedd kanadai orvost, aki Észak-Amerikában elismert szónok és terapeuta, és kizárólag olyan páciensekkel foglalkozik, akiknek a betegsége egyértelműen stressz eredetű. Módszerei az autogén tréninghez hasonlítanak, rendkívül egyszerű elsajátítani őket és mind a hosszú távú stresszmentességet, mind az azonnali stresszválasz megszüntetését el lehet érni segítségükkel. Az „ép testben ép lélek” közhely fordítva is igaz, vagyis testünk fölötti tudatos befolyásunk visszanyerése olyan eszköz, ami segít a betegségeket kivédeni.

A technikák, amelyeket szeretnék átadni, akupresszúrás "pontreceptekből" és stressz elleni "receptekből", trükkökből állnak. Az előadások, foglalkozások során igyekszem kitérni azokra az elméleti alapokra, amelyek jobban rávilágítanak arra, milyen energetikai viszonyokat érinthet a stressz a Hagyományos Kínai Orvoslás szerint, miért pont azokat a pontokat használjuk, hogyan segít ez nekünk. Arról is szót ejtek, hogy a stressz milyen problémákat okoz bizonyítottan, hogyan működik a szervezetben a stresszreakció, és mi történik a testünkben, milyen előnyeink származnak abból, ha boldogok vagyunk, mert a stressz valódi ellenszere nem a tökéletes nyugalom, hanem a boldogság. Erre bíztatok mindenkit!