Testi mesék

Ez a kurzus több szempontból is úttörő és hiánypótló.

Mert számtalan kurzus van, ahol a szexualitással foglalkoznak, egyre több hétvége szerveződik nagyon bátraknak, hogy tapasztalják meg testük eddig meg nem tapasztalt világát, és a megértést kínáló tanfolyamok is sokat ígérőek.

Mi azt szeretnénk, ha a 12 hét után a „Testi mesék-lelki mesék” kurzus résztvevői elmondhassák azt, hogy a szexualitásukra, mint komplexitásra tudnak nézni, és ebben a gyönyörű komplexitásban képesek eligazodni. Nem legyártott sémák alapján. Nem. Mindenki a saját különleges egyediségét értően.

A kurzus során, címének kicsit ellentmondóan, egyáltalán nem választható szét a test és a lélek párbeszéde. Viszont megragadunk minden alkalmat, hogy a test szexualitáshoz kapcsolódó üzeneteit, jelzéseit felkutassuk, hogy ezen keresztül eljussunk az érzelmek és gondolatok láthatatlan vezérléséig.

A párválasztásainkat, elutasításainkat, ellenérzéseinket, vonzódásainkat minden esetben a saját szexuális történetünk irányítja, aminek többnyire nem vagyunk tudatában.

Pedig sok esetben másképp választanánk párt magunknak, másképp alakulna a partnerünkkel a szexuális életünk, (egyáltalán: lenne partnerünk) ha tudnánk, mi irányít bennünket, valahonnan „belülről”.

Testünk szeretetének nem az a lényege, hogy a tükörben szépnek lássuk magunkat. Testünk szeretete egy sokkal mélyebben gyökeredző folyamat eredménye, aminek egyik pozitív visszajelzése csupán a tükörrel való barátságunk.

Ez a kurzus teret ad a testünkkel való őszinte és hatékony kommunikáció kibontásának.

Mindezt intim, biztonságos légkör biztosításával, ahol mindenki pont annyit és úgy vesz el az információkból és az önismereti megtapasztalásokból, hogy saját fejlődését legjobb módon alakíthassa.

A tanfolyami tájékoztatóban részletes leírás található a tanfolyamról.

Megnézem a tanfolyami tájékoztatót