Bogdán Ildikó


 

"Létezik az életedben egy a te álmodnál édesebb álom: a valóság:"

Byron Katie

Sok évem azzal telt, hogy próbáltam megjavítani Magam kívül és belül is. Elhittem, hogy nem vagyok elég jó. Túlsúlyos voltam, amit egyenlőnek tartottam a selejtessel. Természetesen ez rányomta bélyegét a párkapcsolataimra, szexualitásomra is. Sok mindenen mentem keresztül: megaláztatások, szégyen, elkeseredettség. Az élet elől általában az ételbe, később több függőségbe (drog, alkohol, cigaretta, szex, sport) menekültem.

Aztán elkezdtem önismerettel foglalkozni különböző tanfolyamok, iskolák, módszerek segítségével és a függőségeimet is elhagytam.
2006 óta foglalkozom emberekkel, önismereti csoportokban és egyéni konzultációkban.2011-ben rám talált Byron Katie "Munka" módszere, úgy éreztem egész életemben ezt kerestem. Imádom, ahogy az elme felteszi a kérdést, és a szív válaszol. Végre szót kap minden elfeledett, kitagadott rész, ami emberré tesz. Már nem kell semmit elfojtani, elpusztítani. Teljes az élet, minden színével. 2012-ben még egy csodás módszer lépett az életembe Scott Kiloby „Élő Önvizsgálatai”, melyek a valóság teljes spektrumának megtapasztalását segítik.

Leginkább azokban a témákban tudok segíteni, amelyeket a saját bőrömön tapasztaltam: Ön-test-élet-szeretet, tiszta kommunikáció, nőiség, szexualitás, félelmek, megfelelési kényszerek. 2014. júniusától akkreditált spirituális pszichológia tanácsadóként és önismereti személyiség-fejlesztőként is tevékenykedem. Gyermekkori sérelmek, önértékelési zavarok, elakadások, kapcsolati problémák megoldásában tudok segíteni SNLP, Tarot-elemzés, rajzelemzés és különböző mozgásos, térben megjelenítős módszerekkel. Fontosnak tartom, hogy adjak magamból a hozzám fordulóknak, hiszen nagyrészt már "jártam ott", ahol most ők vannak, és tudom, miről beszél, éltem, éreztem már én is azt. Pont ez a "nem vagy egyedül", ez "nem személyes", rengeteget segíthet meglátni, hogy nem vagyunk annyira borzasztóak, mint ahogyan elhittük. Szeretném, ha minél több boldog, önmagát csodaként megélő ember lenne a földön.