Nézd az egészet!

A programokat összeállította: Endrei-Horváth Ágnes

Miért hoztam létre ezeket a programokat?

Sok év szakmai tapasztalata megtanított arra, hogy nem létezik egyetlen mindenre alkalmas módszer. Mindegyiknek más az erőssége, ezeket kerestem bennük, így állítottam össze szakértő kollégáim segítségével egy új minőséget jelentő tanfolyamot. A módszer mellett kérdés volt, hogy egyénileg vagy közösségben dolgozzunk. Meggyőződésem, és az eddigi visszajelzések is ezt igazolják, hogy a csoportos foglalkozásnak varázslatos ereje van. A feldolgozhatatlannak tűnő bánat, az elviselhetetlennek látszó nehézség más megvilágításba kerül, amikor átéljük: nem vagyunk egyedül.
Az akarások összeadódnak egy olyan lelkesítő erővé, ami megsokszorozza a pozitív változások esélyét.

Akár a mottóm is lehetne ez az ismert bölcsesség, amit a programok kialakításánál az egyik legfontosabb szempontnak tartottam:
"A jó gyógyító nem meggyógyítja a beteget, hanem megtanítja arra, hogyan legyen egészséges."

Ugyanilyen lényeges számomra: A külsőnket sem hanyagolhatjuk el! Testünk és külső megjelenésünk üzeneteit meg kell ismernünk, ez éppen olyan lényeges, mint gondolataink és érzelmeink tisztánlátása.

Nézd az egészet! Ezt gondolom gyümölcsöző önismereti iránynak, ennek mentén születettek meg a Holisztikus Önfejlesztő programok.

Nézd az egészet!

Mi történik egy ilyen program során a résztvevővel?

Első lépésként feltáró technikák alkalmazásával megnézzük, mi áll a résztvevők lelki-érzelmi problémái, rendszeresen újra és újra kialakuló nehéz élethelyzetei, betegségei mögött. Milyen traumák, generációs minták, környezeti összetevők formálták az aktuális állapotot. Így eljutunk a háttérben megbújó félelmekhez, érzelmi blokkokhoz és gátló hiedelmekhez.
Megtanítjuk a programban résztvevőket olyan egyszerű és természetes gondolati-érzelmi és erőforrás-mozgósító technikák önálló alkalmazására, melyek lehetővé teszik a meglévő blokkok oldását.
Foglalkozunk a szomatizáció jelenségével. Leegyszerűsítve: azzal, hogy a testünk okosan tárol minden eddigi tapasztalatot és ezek az érzelmi alapú tapasztalati lenyomatok fizikai tüneteket képesek produkálni. Aki nálunk megfordul, megtanul értőn figyelni teste jelzőrendszerére, és tapasztalati úton érti meg: nincs semmilyen elméleti séma, ami helyettesítheti azt az egyedi  test-kommunikációt, amely minden ember megismételhetetlen sajátja.

Az új dolgok felépítéséhez új energiákra van szükség. Mindenki rendelkezik egy csak rá jellemző erőforrás-rendszerrel, amelynek megismerése és helyes kezelése segít, hogy életünk pozitív alakulásáért a lehető legtöbbet tehessük. A program egyik fontos célja ennek az állapotnak az elérése.

Minden résztvevő a saját ritmusában dolgozhat. Tiszteletben tartjuk mindenki személyiségét, toleráljuk az általa meghúzott határokat, így a résztvevők az intimitás nyugalmával lehetnek jelen saját önismereti folyamatukban.

Programjaink során az alábbi módszerek különböző változataival dolgozunk:
NLP, Byron-Katie munka, meditációs technikák, tranzakció analízis, mentális transzformációs technikák, Scott Kiloby-féle önmunka, szomatodráma, Hellinger-féle családállítás, térjáték, theta healing, recall healing