Endrei-Tóth Ágnes


 

a TÉRA alapítója és szakmai vezetője
 
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja."
Albert Einstein
 
Szép és izgalmas hivatás az enyém.
Kíváncsian felfedezni az emberi életet alakító, látható és láthatatlan motivációkat... Ennél nagyobb kihívást el sem tudok képzelni.
Ehhez hozzátenni azt a késztetést, hogy megtaláljam a "hogyan másképp és a lehető legjobban?" kérdésére azokat a válaszokat, melyekkel nekünk, embereknek adok a kezébe egyszerű és könnyen használható eszközöket; egy teljes életet kitöltő hívás.
Már évek óta tudom, hogy nem terapeuta szeretnék lenni, aki gyógyítja az embereket. Azt szeretném, ha az embereknek abban segíthetnék, hogyan lehessenek életük alakításának egyre értőbb mesterei. 
Magamnak sem kívánok többet... :)
 
Szakmai utam:
Az elmúlt húsz évben, miután pedagógus hivatásomtól elköszöntem, az alábbi módszereket tanultam, ezekből gyűjtöttem tapasztalatokat ahhoz, hogy bátran bele merjek vágni a TÉRA megalapításába:
család- és párterápia, kineziológia, Leuner-hipnózis, NLP, mentálhigiénés szupervízió, Bach virágterápia, coaching, recall healing analízis, theta healing. Az Co-Re Információs-analízis és harmonizálás módszerét 2010 óta alkalmazom a munkámban. Az évek során, ennek a módszernek magyarországi oktatója lettem.
Az Önmagadért Alapítvány elnökeként  2008 és 2016 között dolgoztam, ami sok embernek adott ehetőséget, hogy olyan terápiákra, tanfolyamokra is eljárhassanak, amit anyagi helyzetük nem tenne lehetővé. 2016-ban ezt az alapítványt felváltotta a TÉRA Alapítvány, melyet én és Férjem, Horváth Ferenc, alapítottunk. Egyik legfőbb tevékenysége ennek az Alapítványnak, a nehéz helyzetben élő, tehetséges gyermekek támogatása, ez a TÉRA Tehetségek program. Régi álmunk vált valóra ezzel. 
A TÉRA és a Holisztikus Önfejlesztő Program gondolata sok éves munka után bontakozott ki, és mindent magában foglal, amit eddig szakmailag fontosnak tartottam. Lelkesen és odaadással vezetem a TÉRA-t, folyamatosan fejlesztem, alakítom, immár egy jól működő, összeszokott, azonos elveket valló csapat élén. 
A holisztikus szemlélet pedig mindannyiunk munkáját, elveit jellemzi, így adta magát az a lépés, hogy a teljes programunkat ennek rendeljük alá.
 
És ennek a gondolatnak: amikor gyógyulni akarunk vagy problémáinkat megoldani, a legfontosabb az, hogy megértsük a saját történetünket, mindazt, ami a gondjainkat okozta, és ebből tanulva képessé váljunk "másképp" élni.