Propszt Ági


 


Professzionális kineziológus, life- és busniess coach, mediátor.

"Színház az egész világ,
És színész benne minden férfi és nő:
Fellép és lelép: s mindenkit sok szerep vár
Életében."
William Shakespeare

Eredeti szakmámat tekintve közgazdász vagyok. Belső lelkiállapotom szerint pedig örök kutató. És hogy hol kapcsolódott össze bennem ez a két szál?

A közgazdaságtan megtanított a világ megértésére, terápiás tanulmányaim pedig az Ember hihetetlen mélységeibe és magasságába adtak megtisztelő betekintést. Kapcsolatba kerülhettem a Kint-tel és a Bent-tel. És a kutatás? Hajtóereje a kiapadhatatlan kíváncsiság.

Mielőtt segítővé váltam, komoly önismereti utat jártam be. Kipróbáltam sok módszert és eszközt, hogy megtaláljam azokat, amelyek úgy tudnak hatni rám, hogy újra és újra kiegyensúlyozott életet élhessek, és harmóniába kerüljek önmagammal. Az utat, hol sikeresebben, hol kudarcokkal övezve ugyan, de kitartóan járva jöttem rá arra, hogy az élet egy hatalmas játszótér, a lélek világa pedig végtelen lehetőségek tárháza. Ekkor éreztem azt, hogy ezt a csodát mindenkinek tapasztalnia kell.

Ahhoz, hogy ebben a folyamatban én magam hatékony segítséget tudjak nyújtani, kineziológusként sokat tanultam a test-lélek-szellem hármas egységéről és elsajátítottam a bennük kódolt belső stressz oldásának módszereit. Coachként a kommunikáció és a komfortzónákból való kilépést segítő eszközöket tanulmányoztam, míg mediátorként az emberi szándékok és lehetőségek optimális összehangolásában szerezhettem gyakorlatot. Mindhárom szakterületen találkoztam a tranzakcióanalízis elméleti iránymutatásaival és gyakorlatával, ami segítői eszköztáram egyik központi elemévé vált.

Hiszem azt, hogy az életben feladataink vannak, nem problémáink, és minden képességünk már most adott ahhoz, hogy a legjobb megoldásainkat meg is találjuk. Tudatosságunk fejlesztésével, játszott szerepeink, és ránk nőtt álarcaink felismerésével és áthangolásával egyre közelebb juthatunk valódi Énünkhöz, aki az egyik legfontosabb kulcsa belső és külső harmóniánk helyreállításának.

Ha elindulsz ezen az úton, én örömmel kísérlek el egy szakaszon.